Wetenschappelijke Artikelen over Hoogbegaafdheid

Door op onderstaand icoon te klikken, komt u op de site van HIQ Database, een site waarop u hoofdzakelijk wetenschappelijke artikelen verschenen in het Engels zult aantreffen. Het betreft artikelen over zowel volwassenen als kinderen met hoogbegaafdheid. 


Onderstaande snelkoppeling brengt u naar de site van SENG, een initiatief van James Webb om hoogbegaafden te verbinden en om begrip te creëren door middel van voorlichting en begeleiding. SENG heeft ook een databank met artikelen betreffende hoogbegaafdheid. Deze artikelen zijn bedoeld voor privé-gebruik en mogen enkel gedeeld worden met toestemming van de auteur en met het vermelden van de bron, in dit geval sengifted.org. 


Ook Eduratio uit België heeft op zijn site een selectie wetenschappelijke artikelen beschikbaar gesteld. Deze zijn Nederlandstalig.


Het Daimon Institute for the Highly and Profoundly Gifted in Vancouver, Canada, heeft ook een eigen database van artikelen geschreven door Susan Jackson. Door op onderstaand logo te klikken, komt u bij ze terecht.


© Tekst Copyright HOE Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie