Qeske Community & 'Qleske'

Klik voor meer informatie op bovenstaand logo. U wordt dan doorgeleid naar de website van Qeske.

Qeske is een gemeenschap waar onderwijs, toegepaste wetenschappelijke instellingen, universiteiten en bedrijven samen één natuurlijk ecosysteem vormen. Dit ecosysteem vormt nieuwe (academische) leerlijnen en creëert nieuwe start-ups, projecten en unieke samenwerkingen op een organische manier.

 

Studenten worden ideeën-ontwikkelingspartners voor bedrijven en kunnen organisaties helpen bij het uitvoeren van hun nieuwe ideeën. Door de begeleiding van professionals vormen deze werknemers van de volgende generatie de echte “nieuwe economie” waar continue innovatie cruciaal is om te slagen.

 

Community

 

Qeske biedt een platform voor alle mensen die zowel iets brengen en halen. Het delen van ideeën en competenties is de bron voor succesvolle en innovatieve samenwerkingen.

 

De faciliteiten bieden in iedere zin van het woord de ruimte voor initiatieven. Of je nu alleen maar een flexibele werkplek nodig hebt, maar toch deel wil uitmaken van deze richtinggevende community, of je hebt een grotere organisatie die een flexibele huisvesting zoekt in een agile omgeving die als fieldlab, think tank of incubator space te gebruiken is.

 

Qeske biedt dit en meer. In Qeske is je financiële bijdrage een community fee per persoon berekend per werkplek en tijdseenheid. Dit houdt de vaste kosten laag en je flexibiliteit in elke richting open. De ideeën en mogelijkheden die Qeske je bieden zijn echter onbetaalbaar!

 

HOE maakt sinds het najaar van 2017 deel uit van de Qeske Community.

 

Onderwijs

 

Niet geïsoleerd in een schoolgebouw, maar actief betrokken en in direct contact met experts van bedrijven en organisaties waarmee innovatieve concepten succesvol uitgeprobeerd, vindt de student bij Qeske een inspirerende leeromgeving.

 

Onderwijs in alle vormen vinden in de Qeske faciliteiten een flexibele leerwerkplek, om samen met de experts actief te werken aan een agile en dynamisch curriculum. Dit kan in de vorm van minoren, stage en afstudeerprojecten.

 

Het onderwijs heeft een uitdaging om zich aan een snel veranderende omgeving aan te passen en daarin pro-actief te zijn om de wereld van vandaag en morgen mee te ontwerpen en vorm te geven. Dit is alleen mogelijk in een omgeving die nauw aansluit op de realiteit, midden in de maatschappij.

Dit heeft geleid tot het concept Qleske.

 

Bedrijven

 

Qeske verbindt bedrijven, zowel start-up, scale-up als grote bedrijven, op basis van een open en gemeenschappelijk ontwikkelplatform.

 

Ook in de economie vindt er een paradigmawissel plaats. Daarom leren wij bedrijven om de wereld te zien als een onuitputtelijke bron van vraag en aanbod. Niet meer de grote, multinationals voeren de boventoon. Alleen platte organisatievormen, agile, innovatief en flexibel zijn in staat om in een steeds kortere ‘time to market’ cyclus, ideeën om te zetten in producten.

 

Entrepreneurship, agility, lean management en continuous improvement zijn de drijfveren van de bedrijven die in de Qeske community zijn verbonden. Als start-up, scale-up of als groter bedrijf met visie en openheid voor nieuwe concepten, is Qeske de voedingsbodem voor het werken aan nieuwe producten en diensten.

Laat je inspireren door ideeën te bespreken, ze uit te werken en door te ontwikkelen in een omgeving die daarvoor een en al oor is.

 

Bron: Qeske.nl


© Tekst Copyright HOE Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie