Oprichters cq. 'HOEders'

Tom van Loo

 

Na het voltooien van een MBO opleiding was mij al snel duidelijk dat "de mens" een grote aantrekkingskracht op mij had. In de loop van de jaren heb ik me verder ontwikkeld op hulp bieden aan de medemens, collega's en vrienden

Op latere leeftijd afgestudeerd als middelbaar veilgheidskundige en vertrouwenspersoon ben ik vaak het aanspreekpunt binnen ons bedrijf en daar buiten.

In het verleden de mooie taak als voorzitter van HINT-Limburg mogen uitvoeren en tegenwoordig mede oprichter en denktank achter de HOE-filosofie.

En niet te vergeten trotse vader van 2 prachtige HB dochters die op hun eigen manier een plekje in deze wereld aan het veroveren zijn.

Vanuit mijn gevoel met mensen werken is een van de mooiste dingen die ik kan en mag doen!

 

 

Karin van der Leeuw

 

 Sinds haar studie geneeskunde en verdieping in filosofie en beleid van de gezondheidszorg voelt zij zich als een vis in het water bij Burgerkracht Limburg, waar zij handen en voeten geeft aan zeggenschap.

Karin kraakt graag haar hersens. Zij houdt van out-of-the-box ideeën, die gebaseerd zijn op aanvoelen én beredeneren. Vanuit empathie en autonomie zet zij zich in om burgerparticipatie te stimuleren. Dit bereikt zij door te onderzoeken, haar visie te delen en samen te werken aan een doel.

Als moeder van een niet-schools hoogbegaafde zoon vindt zij in HOE peers op het gebied van HB,.

Burdy van Loo

 

Afgestudeerd als Maatschappelijk werker en moeder van twee hoogbegaafde dochters, wil ze haar expertise nu inzetten om het onderwijs op de schop te zetten.  Tevens wil ze voor hoogbegaafde kinderen en hun ouders de steun bieden  waar men vaak zo naarstig naar op zoek is. Vanuit holistisch oogpunt, gelooft ze dat een goed welbevinden door een juiste balans tussen zowel goede ondersteuning en educatie kan worden gerealiseerd.

 

  

Bob Schoenmaker

 

Na Hotelschool en Economie jarenlang verbonden geweest aan de Universiteit Maastricht. Daarna m'n sporen verdiend als project-manager. Leukste klus was een maand lang Off-festival in Avignon (2008).

Een zoon in de categorie extreem begaafd, met alle uitdagingen van dien. 

Vanaf 2017 intensief met HOE bezig en buitengewoon trots op de nominatie van het Mensa Fonds. Ik zie het als een bijzondere blijk van erkenning.

Sinds maart 2021 Peer4Parents  facilitator, (evenals de andere HOE-ders), een programma om ouders van HB kinderen te ondersteunen. 

 

Contact:

hoe.begaafd@gmail.com

+31 6 15588293

 
© Tekst Copyright HOE Hoogbegaafdheid Ondersteuning en Educatie